Shopping Cart

Marknadens finaste musiksystem

Mozzaik1 – korrigerar distorsion i dynamiska element

Här är en intressant produkt. Gillar verkligen när man inte tar allt för givet, inte bara gör som alla andra men vågar flytta gränserna och tänker “utanför boxen”. Tekniken flyttar sig ständigt framåt. Ett öppet sinne, både för nyheter generellt och för hur det kan bidra till ny förståelse och bättre upplevelser.Mozzaik1 fokuserar på den distortion alla dynamiska element har.

I generell mening skapar alla högtalarelement distortion. Vissa är mer förutsägbara än andra. Distortion är högre när luft-trycket är högre och därmed högre i element med liten yta – diskanter. För samma ljudnivå behöver ett mindre element leverera ett större luft-tryck nära membranet.Distortionen i fråga är liten och inte alltid synlig i mätningar pga maskering.

Det viktiga är att den är hörbar och när man kompenserar för det gör det positiv skillnad – i synnerhet för dynamiska diskanter. Mozzaik1 kompenserar distortion orsakat av icke-linjärt lufttryck, som är förutsägbart på grund av det som kallas adiabatiskt luft-karakteristik – dvs luftflöde utan värmeförlust i ett slutet system.Enheten är en förstärkare, du kan singel eller biampa från den. Sedan utgår man från delningskrevensen och ställer via en tabell för frekvenskompensation och högtalarkompensation via rattar på baksidan.

Utöver det finns även en kompensation de kallar PsychoacousticCharacteristics – som handlar om vad vi upplever/örats linjäritet.Och så den intressanta frågan – vad händer när vi använder den? Helt enkelt en påtaglig skillnad till det bättre. Det faller på plats, känns tidskorrekt och helt, en mer “analog” känsla. Ljudet omsluter en och engagerar mera.

Välkommen in för provlyssning.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.