MUNCHEN / MÄSSAN 23 / TORSDAG

Mässor

TORSDAG | MUNCHEN

första dagen är avklarat. Från 10 till 18 pågick vandringen bland ändlösa montrar, glada utställare i små och stora rum. Så mycket presenteras att sinnena till slut mättas. Bruset är högt.


Positivt är den glada stämningen och i år syns det många nya utställare, stora som små. Under covid verkar företag haft tid att utveckla nytt/mer och är nu tillbaka med uppdaterade eller nya produkter.


Jag inser att en mer komplett presentation både i bild och text behöver göras framför datorn efter mässan, istället för vad som är möjligt mobilt. Men ett rum får komma med idag. Ett rum som stack ut – milt uttryckt. I en av byggnaderna, högst upp, längst in finns ett rum/en passage som kopplar huset med nästa byggnad. Rummet är mycket stort och brukar användas som cafe eller för konsert.
Denna gäng hickade jag till lite när jag svängde in där. Det som möter en förutom ett stort antal människor från företaget, är en vägg av elektronik och definitivt mässans/planetens största högtalare.


Framför mig stod förresten YouTube-Jay, filmade ivrigt och lästa in kom-ihåg till youtube presentationen. Biffig kille som säkert funderade på hur han skulle få plats för det…


Hade dessutom en bild av att det kanske inte finns så mycket plats i asiatiska hem generellt, men denna firman måste ha siktet inställd på en annan målgrupp – var den nu finns. Eller så är det enbart ett statement. Vilket det definitvt är.
Ett eget plan måste det här företaget förfoga över enbart för frakten – och mängden personal. Den största anläggningen vi har skickat någon gång var 16 stora flightcases, vilket är mycket men detta måste vara 116.…


Typ 20 hifirack staplas på varandra. I varje fack en förstärkare/elektronik och bakom ett hav av kablar. Sedan på varje sida gigantiska hornhögtalare både på höjden och djupet. Det är faktiskt så stort att det ändå blir riktigt coolt. Har aldrig sett något liknande.
Så det det finns kanske anledning att var uppmärksam på kinesisk hifi framöver – vem vet – med denna uppvisning har i varje fall företaget i fråga satt sig ordentligt på kartan. Det intressanta vara givetvis att när man stod typ 10/15 bort och lyssnade lät det häpnadsväckande likt en riktigt symfoniorkester. Med den här skalan där anläggningen är lika stor som en hel orkester är det nästan svårt att notera skillnaden – om man sluter ögonen ett tag.


Riktigt kul och coolt att någon faktiskt gör produkter som detta, släpar det till Europa och visar upp det.
Fortsättning följer… glada hälsningar från Munchen…