Munchen / Mässan 23 / Onsdag

Mässor

ONSDAG | MUNCHEN
Äntligen mässa i Munchen. För alla som antingen är i branschen, har det som hobby eller är inbiten hifinerd (i positiv mening) är Munchen numera mässan med stort M.


Och den är verkligen fantastisk – sedan är Munchen en riktigt trevlig stad. Ordning och reda men samtidigt mycket liv och rörelse. Maten och ölen är förstklassig. Gillar du lite tyngre mat, ungefär som en julmiddag som det är svårt att hämta sig från på 36 timmar, är det ungefär vad du kan kan förvänta dig om du blir bjuden med till Rathauskeller eller liknande klassiska restauranger. Tur att det bara är en gång per år.


På bilden syns i övrigt Rådhuset – det blev bombad under kriget – det var inget kvar, men byggdes upp igen i minsta detalj – och ser idag ut som om det stått där i ett par hundra år. Folk samlas alltid utanför i stora mängder. Någon form av återkommande klockspel är anledningen, men där drar jag personligen gränsen….


I morgon kl 10.00 öppnar mässan – inte en sekund för eller senare. Precisionen är absolut. Rapport kommer angående det mest intressanta att lyfta fram från mässans första dag.

Laddar kameran….