EVENT/ AKTIVITETER

FÅ AUDIO CONCEPTS NYHETSMAIL

Gå med i vårt nyhetsmail för information om events, föredrag, konserter med mera. Vi har ofta besök av producenter och arrangerar visningar med dem och deras produkter  Med bättre förståelse för bakgrund och context framstår det mesta i ny dager och berikar våra upplevelser.

MARS – 2024

22-23 MARS | AMPHION

EVENT: Amphion demo av nya KRYPTON 3X
TID: 22-23 Mars, Fredag 13-18, Lördag 11-15
PLATS: Audio Concept, Södra Agnegatan 29
FÖRANMÄLAN: Nej

INFO: Möt Amphions VD och grundare Anssi på plats i butiken för att dema nya flaggskeppet Krypton 3X, samt berätta om företaget, produktfilosofin och vad Amphion står för.  

DSCF0999 kopia

APRIL – 2024

11 APRIL | REVIVAL AUDIO

EVENT: PL Audio demo av Revival Serien, inkl nya Atalante 4
TID: 11 April, Torsdag 12-18
PLATS: Audio Concept, Södra Agnegatan 29
FÖRANMÄLAN: Nej

INFO: Möt PL Audio på plats för att berätta om och visa successhögtalarna i Revival Atalante serien. Specifikt på programmet är nya Atalante 4. Vi kommer spela med Passlabs och Moonriver som också är två av PL Audios agenturer.

DSCF1010 01 kopia

17 APRIL | RAGNAR GRIPPE

EVENT: Kompositören Ragnar Grippe
TID: 17 April, Onsdag 18-20
PLATS: Audio Concept, Södra Agnegatan 29
FÖRANMÄLAN: Ja, maila på info@audioconcept.se

INFO: Möt kompositören och cellisten Ragnar Grippe som berättar om sitt intressanta liv i musikens tjänst. Vi spelar hans musik som spänner över decennier med kompositioner för film, teater och egen musik.

 

Ragnar Grippe är en svensk kompositör som nu verkat i över 50 år

Studerade vid Kungliga Musikaliska Akademien i Stockholm på solistlinjen cello Stockholms Universitet Musikvetenskap Groupe de Recherches Musicales Paris. Musique Concrète Privatstudier med Luc Ferrari McGill University Montreal Electronic Music

Stor repertoar av elektronisk musik med stor inriktning på virtuell akustik

Framföranden med modern dans på La Scala Milano 200-årsjubileum, Espace Cardin Paris Operan Stockholm bland många andra

Filmmusik till Jönssonligan med dess tema samt en mängd andra långfilmer Svensson Svensson TV serie

Föreläst om sin musik i USA på UCSD. (San Diego ), UCSB ( Santa Barbara ) samt Cal Arts Kungliga Musikaliska Akademien Stockholm

Samarbeten med en mängd bildkonstnärer samt 2018 med ljuskonstnären Tobias Rylander vid Gagnefs Festival. https://tobiasrylander.com

Diskografi

Shandar. https://en.wikipedia.org/wiki/Shandar EMI. https://organicmusic.jp/en/products/ragnar-grippe-lost-secrets DAIS Records. New York. https://pitchfork.com/reviews/albums/23065-sand/ BIS. https://www.boosey.com/shop/prod/Grippe-Ragnar-Requiem-BIS-Audio-CD/942176 Caprice. https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=KyM2zxs1_as Composers Recordings Inc. New York https://de.rateyourmusic.com/release/album/johnmelby-ronald-perera-ragnar-grippe-bengt-emil-johnson/international-electronics.p/

Musik på Spotify Apple Tidal Deezer etc

www.ragnargrippe.com

Ragnar Grippe

26-27 APRIL | PS AUDIO

EVENT: Importören PS AUDIO
TID: 26-27 April, Fredag 13-18, Lördag 11-15
PLATS: Audio Concept, Södra Agnegatan 29
FÖRANMÄLAN: Nej

INFO: Denna helg har vi Peter Selmer/PS Audio på besök där fokus är på hans agenturer så som McIntosh, Wilson, Nagra med flera.  Det kommer att bli intressanta kombinationer och mycket bra musik. 

TuneTot 49

MAJ – 2024

7 MAJ | CHRISTINA GRIGORYANTS

EVENT: Konsert med Christina Grigoryants
TID: 7 Maj, Tisdag 18.30-20.30
PLATS: Audio Concept, Södra Agnegatan 29
FÖRANMÄLAN: Ja, begransad antal platser

INFO:

Christina Grigoryants är en virtuos klassisk pianist som ger sig i kast med de mest dramatiska pianoverken, samtidigt som hon är en stor improvisatör med stark inspiration från jazz och fusion.

Hennes repertoar inkluderar verk avde stora mästarna som Bach, Mozart, Beethoven, Liszt, Chopin, Schumann, Tchaikovsky, Rachmaninoff, Ravel med flera. Rachmaninoff-albumet ”Piano Masterpieces” släpptes i december 2022.

Christina kommer från en genuin Armenisk musikerfamilj. Båda föräldrarna var musiklärare och hennes far var en välkänd kompositör och bandledare.

Som 6-åring påbörjades den musikaliska resan och 1994 antogs hon till den prestigefyllda Gnessin Academy of Music och studerade under auktoriteter som Boris Berlin, Tatiana Pospelova, Larissa Starodubvrovskaya och Alexey Skavrosnky.

1999 examinerades Christina som kursetta i sin årgång och klassades av lärarkåren som en ”Lizt-pianist”.

Tidigt utvecklades även en passion för jazz, fusion och och har varit involverad i många projekt med modern musik, både som solist och i ensemble.

Kombinationen av den högtstående och diciplinerade pianoakademin med kärleken till jazzens, folkmusikens och bluesens frihet ochspontanitet, gör henne till en enormt spännande och intressant pianist.

Att ta del av Christina Grigoryants kombination av känsla, teknik, musikalitet och dynamik är en stor upplevelse.

Från 1999 till 2019 har Christina även arbetat som musiklärare men fokuserar nu helt på sin karriär som utövande musiker med bas i Stockholm.

christina

30 MAJ** | KRISTIN HAGEGÅRD & KHALED TAWFIG

EVENT: Konsert med Kristin och Khaled
TID: 30 Maj, Torsdag 18-20 (**temporärt datum)
PLATS: Audio Concept, Södra Agnegatan 29
FÖRANMÄLAN: Ja, begransad antal platser

INFO: Kristin bär förutom på en stor musikalisk talang med sig en spännande musikalisk resa. Under denna unika kväll får vi vara med på den, där hon tillsammans med Khaled, som i övrigt räknas som en av arabvärldens främsta gitarister, delar med sig av sin låtskatt.

kristin