Våga välja ny teknik!

UTMANA DIN EGEN VÄRLDSBILD! VÅGA TÄNKA UTANFÖR BOXEN!

Du har allt att vinna på rätt teknikval. Gängse uppfattningar är inte alltid korrekta eller det som ledar fram till nya musikupplevelser.
Kontakta oss så guidar vi dig gärna till rätt lösning.

Vivid Audio

1 / Högtalare 

De mest intressanta frågorna vid högtalarval handlar hur energin breder ut sig i rummet och hur den når dig som lyssnare. Minst intressant är märkesval som utgångspunkt.

Högtalarna och rummet är det du förhåller dig närmast till vid lyssning. Det är klokast att börja där och få det rätt. Det är kostsamt om det blir fel från start. Vi hjälper dig att uppleva musiken så som det var när musiken framfördes.

Störst utbud av högtalare. Fokus är att du skall få rätt teknik och utbudet omfattar därför alla tekniker. Det är i ett eventuellt teknikskifte du hittar nya musikupplevelser. Därför är vi måna om att presentera detta för dig innan du tar ditt eget beslut.

 

L1000059 min 3

2 / förstärkare 

Förstärkaren uppgift är att se till att högtalarna kan leverera på sitt allra bästa. Det kommer som en naturlig följ av högtalrvalet. Utöver det handlar det givetvis också om att hitta den balans som passar dig.

Det finns oerhört mycket bra elektronik idag och vi har det mesta av vad marknaden erbjuder för välljud i toppklass. Presentation av ny och banbrytande teknik är alltid viktigt för oss.

 

Taiko

3 / källor 

Det säger sig själv att källorna är viktiga för återgivningen. Men inte lika självklart att börja där om du startar med ett “blankt ark”.

ANALOGT
Nu är tekniken bättre än någonsin. Med DS Audio kan du lämna MM och MC bakom dig och få långt bättre återgivning än förut. Vårt analoga utbud är utöver det stort.

DIGITALT
Med stort teknikintresse söker vi aktivt produkter i teknikens framkant. Globalt sker en hisnande utveckling inom digitaltekniken.

Samtidigt har välproducerade produkter lång livslängd, är förståelsen för helheten är viktigare än enskilda komponenters prestanda.

Vi hjälper dig att välja klokt, samt att få maximalt ur dagens digitalt levererade musik.

Digitalteknik omfattar bland annat

 • Digitala förstärkare, som t.ex nya SU-R1000 från Technics.
 • AD och DA konverterare
 • Klockor och Upsamplers
 • CD och SACD spelare
 • Streamers
 • NAS
 • Switch
 • Routrar och nätverk
 • Processorer
 • Rumskorrektion
 • Programvaror

 

Taiko

4 / KABLAR 

Kablar är en evig källa till debatt. Allt i en elektrisk kedja påverkar slutresultatet. Vi söker lösningar där kablarna som länk mellan enheterna gör minst möjlig påverkan på slutresultatet.

Vi fokuserar på att kablarna skall bli förnuftmässigt anpassade till anläggningen i övrigt. Ingen flaskhals, inte heller överdriven.

KABLAR
Viktig länk i kedjan och en ständig källa till diskussionen. Man behöver inte överdriva men inte heller låta dem bli en flaskhals. Allt i en elektrisk kedja påverkar resultatet. Kontakta oss för de mest intressanta produkterna.

 

Taiko

5 / rummet & akustiken 

Ett rum med normal-akustik är alltid ett bra utgångsläge. Det betyder oftast ett normalt möblerat rum, med gardiner, mattor med mera. Anläggningen finns ofta i vardagsrummet, och samlever med familjens alla andra funktioner. Därför är det bra att välja rätt frän börjen – i synnerhet högtalare.

I vissa lägen om man har ett dedikerat rum kan det vara lönt att börja där – till viss grad. Vi föredrar metoden där – när alla produkter finns på plats i den tänkte miljön, provspelar man och mäter om man misstänker problem. Får sedan svart på vitt vari problemet ligger – och därefter fixar man det.

 

Tillbehör

6 / tillbehör & tuning 

Det finns en uppsjö av tillbehör, smarta, innovativa, nödvändiga osv. En förnuftsmässig behovsanalys är nog smartaste vägen framåt. T.ex kan en skivtvätt vara en alldeles förträfflig produkt att ha om man köper eller har många vinylskivor.

Fötter under högtalare, akustikmaterial med mera. Fråga oss gärna om smarta tillbehör för din anläggning.

TILLBEHÖR & TUNING
Är en stor del av hifi’n, och för varje produktgrupp finns ett antal intressanta och förbättrande tillbehör.Sunt förnuft och bra guidning kommer att ge utmärkt resultat.

 

Möbler

övrigt 1 / möbler 

Snyggt och praktiskt! Idag placeras moderna hifi-anläggningar till största delen i vardagsrummen. Tiden för mancaves är förbi. Kvar är behovet av snygg och praktisk förvaring som passar i modern inredning.

Att tilllgå finns många intressanta möbeltillverkare som erbjuder klassisk design eller typiska hifi möbler.

Att beakta är även hur hifikomponenter inte får påverkas av vibrationer när de placeras i och på möbler, för vilket det finns ett antal lösningar.

MÖBLER
På programmet finns traditionella hifi rack, exklusiva möbler för hifi och tv, samt speciallösningar.

 

Hörlurar

övrigt 2 / hörlurar 

Hörlurar som flyttar gränserna! Hörlurar och hörlursförstärkare har vuxit enormt de senare åren – i takt med att separata dac’ar och streamers kom på marknaden.
Kvaliteten är häpnadsväckande bra ochutveckligens ker som sagt i mycket rask takt.

Teknikerna omfattar dynamiska element, elektrostatiska och magnestatiska.

Välkommen in. Vi har valt ut de vi anser håller bäst kvalitet både vad gäller ljud, teknik och byggkvalitet. Vi har även valt bort många märken. Alla kan inte vara bra/bäst på att göra hörlurar eller tillhörande elektronik.

HÖRLURAR
Vi rensade upp i hörlursdjungeln för ett tag sedan och erbjuder nu en handfull produkter som i vardera genre levererar bäst. Befriande – och glada kunder.

 

Hörlurar

övrigt 3 / allt i ett 

Allt i ett gör ditt musikliv enklare!! Allt i ett produkter är ett område inom produktutveckling för musiklyssnande som verkligen utvecklts starkt under de senare åren.Med innovativ och ny teknik görs produkterna mindre mer innehållsrika och kraftfullare.

Med häpnadsväckande prestanda kan du enkelt bygga en anläggning i ett eller flera rum.

Enkelheten i användningen är också kraftfullt förbättrad. Hela familjen har mer roligt och använder musik mer.

ALLT I ETT
Här leder revolutionerande Devialet med Phantom serien stort. Det är produkterna du skall skaffa om allt-i-ett passar dig.