Stäng ute oljudet – hör mer!

I vår moderna värld, på jobbet, hemma, på fritiden etc bombarderas vi av oljud från ett antal källor. Omedvetna om detta accepterar vi det och lever i det, då riktig tystnad för de allra flesta är svårt att åstadkomma. Ojludet eller oönskad ljud, bakgrundsbrus är helt enkelt svårt att undvika.

Med detta kommer stress, sömnsvårigheter, försämrad hörsel med flera hälsorelaterade problem.

Vi har testad och levererar nu produkten Quieton som är en aktiv noice cancelling öronsnäcka, utan anslutning av någon källa. Enbart noice cancelling med upp till 40dB’s sänkning och med 50 timmar batteritid. När du använder den hör du givetvis fortfarande utmärkt viktiga ljud i din omgivning, som tal, telefonen, larm, radion i bilen osv.
Den skiljer sig dock på en radikal punkt från det vi känner igen som noice cancelling i vanliga hörlurar. I den sitter mikrofonen i innerörat, istället för på utsidan av örat, vilket gör att den mäter det inkommande ljudet inuti öret samt ljudet från skallbenet som är en betydande del av det totala hörselintrycket. Det bli helt enkelt lugnare och behagligt tystare.

Produkten kan rekommenderas för vilken som helst förbättring man vill åstadkomma av det ovan, men vi koncentrerar oss på oljud/buller som försämring av hörseln. Hur du kan undvika det och få en bättre lyssningsupplevlse i musiksammanhang.

Då finns det två intressanta aspekter till varför produkten är riktigt intressant.

  1. Använd den dag eller/och natt för att minimera den negativa effekt oljud har på dig oavsett du arbetar, reser, kör bil (tar effektivt bort vägbuller), sover osv. Din hörsel stressas/belastas mindre och du kommer att höra bättre, längre.
  2. Använd produkten till att inför musiklyssning “stressa ner” hörseln och därmed vara mycket mera omedveten involverad under musiklyssningen. Den musikaliska upplevelsen blir då definitivt rikare. 30 minuter, en timme innan du lyssnar gör stor skillnad på upplevelsen.

Välkommen in för provlyssning, eller beställ direkt i vår webshop.

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.