Nya Orpheus – besök hos Sennheiser och världens bästa hörlur

För det första är Sennheiser ett extremt imponerande företag. Med ca 2500 anställda och familjeägt i tredje generationen – är enbart det en bragd i sig. För det andra och det som kanske imponerar mest är med vilken passion företaget kontinuerligt strävar efter att göra bättre lösningar- i musikens tjänst.

Nya Orpheus (HE-1) är i särklass den mest sofistikerade och bästa hörluren i världen idag. Efter att ha sett och upplevt den riktigt nära är vi rätt så säkra på den saken. Att säga att det är ett kompromisslöst bygge är en underdrift av dimensioner. Med 6000 delar, ett berg av investerade pengar i R&D samt en genuin strävan efter perfektion är detta den ultimata presenten till dig själv om du i det här livet vill njuta maximalt av musik. Här finns det inga kompromisser överhuvudtaget.

Vad gäller tekniken finns det mycket att säga. Här är ett exempel –  Frekvensområde från 8 Hz upp till över 100 kHz, och med den lägsta distorsionen någonsin mätt i ett ljudåtergivnings-system: 0.01% vid 1 kHz, 100 dB SPL.

Hör av dig till oss om du vill veta mer, provlyssna eller skaffa dig en. Nedan är några bilder från besöket hos Sennheiser, som ligger precis utanför Hannover.

 

Sennheiser har sedan 1946, numera i tre generationer haft huvudverksamheten i Wedemark, precis utanför Hannover. Där bor man givetvis trevligt på ett typiskt tyskt hotel/gasthaus – i gemytligt stil när man beskär staden. Gamla hus, trevlig atmosfär.

 

 

Bakom den nybyggda Flagship Store och receptionen ligger den stora anläggningen. Tyvärr var det lite grått och trist väder när vi var på besök.

 

 

Inuti butiken fins ett mycket stort utbud av produkter, historiska samt alla dagens hörlurar, mikrofoner, högtalare etc. För alla branscher. Här syns enbart en liten del av butiken. Det stora och kompletta utbudet överraskar –  när man ser allt på samma gång.

 

 

Väl inne på området finns denna byggnad, i vilken verksamheten startade under senare delen av 40-talet. Här satt de första anställda, flest kvinnor och byggde mätinstrument som var viktiga för återuppbyggnaden av Tyskland efter kriget. Idag används byggnaden som kontor och för utbildning.

Hela området, som är stort är föredömligt välordnat och underhållit. Atmosfären är trevligt och vänlig, vilket är imponerande med tanke på anläggningens storlek. En mix av gamla och nya byggnader.

 

 

Sedan finns flera större byggnader, synnerligen proppade med häftig teknik, kvalificerade maskiner och verktyg. Tyvärr kunde vi inte ta bilder inuti produktionsbyggnaderna. Att gå runt där och se på produktionen – inte minst produktionen av Orpheus var både kul och imponerande. 100% high-tech!

 

Målet för resan var givetvis Sennheisers nya Orpheus (He-1) som vi under två dagar fick bekanta oss med. Makalös produkt. All forskning och utveckling som lagts ner i denna är helt häpnadsväckande. På ytan ser den (med flit) clean och diskret ut, men under ytan döljer sig ca 6000 delar som med en enastående precision och skicklighet bildar underverket. Och det är faktiskt exakt vad det är. Den kostar skjortan, spargrisen töms rejält om man vill ha en sådan – men det är ett bygge som inte bara kommer att stiga i värde som ett “collectors item” – men vara den enskilda komponent för musikåtergivning som tar dig längst – både nu och i många år framöver. Kan du – skaffa dig Nya Orpheus!

 

Vi avslutade resan med en titt på Hannover

Hannover i sig är kanske inte super-spännande. Inte som vi är vana med att uppleva Berlin eller Munchen, men den har säkert dolda tillgångar – om man har tid att utforska den. På den här bilden tagen centralt i stan (eller gamla stan) anas i varje fall mixen av gamla byggnader och nya spektakulära, moderna i fjärran.

Leave a Reply

Brands
ALL
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 123
Aedle (1)
AKG (3)
Anthem (17)
Apple (2)
Arcam (1)
ASR (8)
Atohm (4)
Auralic (13)
Auro (3)
Avalon (4)
BACCH (3)
Belles (1)
Boulder (20)
Bremen (1)
Bryston (29)
Bulow (1)
Canton (15)
Chord (3)
Combak (5)
Crayon (3)
CYP (7)
Cyrus (22)
Dali (1)
DCS (8)
DEQX (5)
Dirac (1)
Duevel (2)
EMT (4)
Ergo (3)
Fatboy (3)
Fidata (2)
Focal (36)
Genelec (11)
Grimm (2)
HCP (1)
Hegel (1)
Innuos (4)
Isotek (15)
JBL (12)
Kimber (1)
Ktema (4)
Luxman (2)
Marten (3)
MBL (24)
Melco (4)
Moon (1)
Mutec (5)
Mytek (6)
Nagra (16)
Neat (2)
NuPrime (11)
Onkyo (1)
Opalum (3)
Oppo (5)
Ortofon (43)
Piega (13)
PMC (1)
Prâna (1)
ProAc (12)
Quad (12)
RAL (1)
Reimyo (4)
Revel (2)
Ruark (5)
SIM2 (8)
Sonab (8)
Sonance (60)
Sorane (2)
STAX (14)
Studer (1)
Sugden (13)
Supra (1)
T+A (45)
TACET (1)
Tannoy (13)
Teac (16)
TechDAS (11)
Thales (6)
Thorens (13)
Used (116)
Valvet (11)
Vifa (3)
Weiss (9)
Wilson (14)
WLM (1)
Yamaha (8)

Welcome Pop Up