MEZE 

innovativa hörlurar i toppklass

Ondacustica Carla
Ondacustica

PERFEKTION

Historia
Allt började när Antonio letade efter ett par hörlurar som han kunde relatera till, på samma sätt som han kände sig kopplad till sin Fender Stratocaster-gitarr. Ett föremål för sin passion för musik. Ett föremål fullt av personlighet och liv, som också innehåller avancerad teknologi. Meze Audio grundades 2011 i Baia Mare, Rumänien. Vi började i det små, skaffade oss kunskap genom att experimentera med delar som redan finns på marknaden, leta och forska efter rätt material och tekniska lösningar i jakten på det perfekta ljudet och känslan. Vårt genombrottsår var 2015, då 99 Classics, efter många års utveckling, lanserades. De fortsätter att ta emot utmärkelser och nomineringar som överträffar våra förväntningar och 99 placeras i toppen i sin kategori. Idag är alla våra modeller, hörlurar och hörlurar, utvecklade internt,  från grunden, i andan av vår ursprungliga “kompromisslösa” vision.

Värden
Vi följer inte trender eller låter dem påverka ljudkvaliteten eller designen av våra produkter. Vi utvecklar vårt eget estetiska språk och skapar därmed tidlös design. Stil måste alltid vara en biprodukt av hög funktionalitet och ergonomi. Eftersom klassiker måste överleva säsongens mode, designar vi med lång produktlivslängd i åtanke. Meze Audio hörlurar förkroppsligar de klassiska värdena av klarhet, balans och harmoni. Det här är inte en trend och det är inte tänkt att hålla för bara en säsong. Dessa är klassiker. Det här är enheter att bli kär i. Vi uppnår denna standard genom att kombinera avancerad teknik och stil med kvalitetsmaterial och bra hantverk. Till allt detta lägger vi den viktigaste ingrediensen: vår passion.

Standarder
Vi skapar högkvalitativa hörlurar, så vi är besatta av ljudkvalitet. Varje aspekt räknas. Ingenjörskonsten, materialvalet, hantverkets precision, tillförlitligheten är alla lika viktiga. Vi gör även delar lätt utbytbara. Allt detta för att säkerställa att en känsla av förtroende kommer att följa din varje interaktion med en Meze.

Ljud
Levande och omslutande. Ljudsignaturen är inställd för långa lyssningssessioner på samma sätt som ergonomin: klarhet utan hårdhet, friskhet utan trötthet. Vi vet att en hörlur är komplett när den får dig att glömma omvärlden och tar dig med på ett dyk in i dina egna känslors universum.

Utvecklingsprocess
Så länge som krävs for perfekt resultat. Våra hörlurar genomgår en noggrann utvecklingsprocess där alla möjliga aspekter förfinas. Vi konstruerar med hållbarhet i åtanke. Vi skapar många iterationer, justerar ljud och ram tills vi når den perfekta balansen; vi föredrar att gå igenom så många prövningar som möjligt. Vi släpper inte ut produkter på marknaden på grund av deadline, utan endast när produkten är helt mogen. Vår prioritet är design och utveckling av en bra produkt med riktigt bra ljud. Alla affärsbeslut är sekundära relativt kvaliteten på våra produkter. Vi kommer aldrig att släppa en produkt på grund av marknadsförings- eller hanteringsdeadlines. Men bara när produkten är perfekt enligt våra standarder.

Folk
Passion och mångfald. Antonio Meze är en produktdesigner med lång världsomspännande erfarenhet. Vi – Meze-teamet – är ingenjörer, musiker och artister. Hörlurar är skärningspunkten, den gemensamma grunden där allas intressen möts. Vi är lyckligt lottade eftersom vårt arbete verkligen är vår passion och vi utvecklar varje modell som om vi gör den för oss själva.

PASSAR FÖR

I utbudet finns det hörlurar för alla, slutna eller halvöppna. Mezes lurar används av alla – från professionella musiker till studenten som inte vill störa andra, men ha tillgång till bra ljud. Vi påminner dessutom alltid om vikten av att vara försiktig i valet och användning av hörlurar, att alltid välja hög kvalitet både vad gäller hörlurarna och musiken och därmed undvika hörselproblem längre fram i livet. Kontakta oss gärna för råd och rekommendationer.