DS Audio

revolutionerande teknik – från skaparna av framtidens analoga musik

1605 MBL NOBEL N51 N11 bl3000x2250
1605 MBL REFERENCE 101EMKII3000x2250

gamla problem är historia – ny teknik tar över och revolutionerar återgivningen

De traditionella MM- och MC pickuperna förlitar sig på magneter och spolar för att generera den elektriska signalen. Den optiska pickupen använder en ljusstråle för att omvandla rörelser till elektrisk signal, fortfarande avlästa mekaniskt via cantilever och nål i skivans spår. Tekniken möjliggör via lägre rörlig vikt och mindre tröghet förbättrad spårning av skivan. Med spolarna, magneterna och magnetfältet från en konventionell pickup borttagna – och dess efterföljande inverkan på fria rörelser och ljudkvalitet, producerar den optiska pickupen det mest naturliga ljudet från vinyl-LP-skivor. Signalen från pickupen är perfekt anpassad till DS Audio-förförstärkaren/EQ, vilket inte tidigare var möjligt. 

Pickup och EQ köps som ett komplett sätt. Det går att använda samtliga pickuper till samtliga EQ’s. När elektronikföretag testar DS Audio tekniken ändras utveckligen och de övergår oftast till produktion av EQ’s för DS Audio, och lämnar MM, MC som äldre, omsprungen teknik. 

Det viktiga att veta om DS Audios pickuper är att all avkodning fortfarande är mekanisk och analog. Optiken sitter inuti skalat och omvandlar rörelser till elektrisk signal. Ta gärna kontakt med oss för en detaljerad förklaring och provlyssning! 

 

Innovativ teknik för maximal uppspelningskvalitet

För maximal uppspelning av vinyl erbjuder DS Audio en serie innovativa produkter som när de används tillsammans ger dig det bästa resultatet. Nedan visar vi hur ES-1 hjälper till att centrera skivan korrekt, vilket avsevärt minskar wow/flutter och bidrar till stabil och realistisk ljudbild. Det är stor skillnad i upplevelse av musiken för och efter.

Skiva utan off-center korrektion
Off center avvikelse fastställs medES-1
Skivan flyttas till center position
ES-1 fungerar nu som skivpuck/centervikt

Många skivor spelas upp även om de är off center. Utan ett mätverktyg går det inte att fastslå om de är det.

ES-1 placeras på skivan, den spinner några varv och ES-1 mäter hur mycket off center den är. 

Skivan flyttas nu på tallriken så att den hamnar i centrum. ES-1 visar när. 

Skivan är klar för att spelas och ES-1 sitter kvar på spindeln och agerar nu centrumstyngd. 

PASSAR FÖR

Dig som vill ta steget in i ny teknik, där den ger dig helt nya möjligheter att uppleva hur bra och vacker musik kan vara. DS Audio är det mest innovativa företaget i branschen och beskriver framtiden för analog återgivning.  

Det finns lösningar i alla prisklasser.