________AUDIO CONCEPTOFFICIELL WEBSIDA
18 Jul 2017

KONTO – torv från Finland – ser ut som betong – är ett förträffligt material för absorbtion

Johan har skickat oss några bilder efter att han blev klar med installationen av akustikpanelerna som vi förmedlar under namnet KONTO. Finska produkter, gjorda av torv, passar i hemmamiljö, görs i olika storlekar, som här 120×60 centimeter. Snygga!

Problemet i rummet som är relativt fyrkantigt med hårda ytor, är eko. De relativt stora direktstrålande högtalarna kan vid lite högre volymer tillföra rummet för mycket energi.

Vi visar Konto i butiken, och precis som  Johan har gjort här är de perfekta för att täcka en hel vägg. Det blir snyggare än att “dutta” med några få paneler – i synnerhet om det gäller vardagsrummet – och framför allt blir effekten större.

På plats ser de ut som betong och de går att få i olika färger. Är dessutom enkla att kapa med kniv när man monterar dem och de limmas direkt på väggen. Alternativ uppsättning är dubbelhäftande tejp. Det bästa är att de är rimliga – så att göra en hel vägg som detta blir ingen jätteinvestering. I synnerhet inte om man som Johan är händig och gör jobbet själv.

Tycker Johan gjort ett jättefint arbete och av vad vi fått veta är de mycket nöjda både med hur det ser ut och det förbättrade ljudet.

Akustik Leave a comment

Leave a Reply