Gradient – vet vad de håller på med

v3 2019 01 20 0243

Gradient 1.4 är helt enkelt en sensationellt bra högtalare som exempelvis under hifi-showen i Warszawa (nov 2018) – av High Fidelity.pl fick utmärkelsen “Best Sound of the Show”. Det säger en hel del då det enbart rör sig om en 88 cm hög skapelse med sfärisk mellan/top och nedåtriktat woofer.

Priset är dessutom mycket trevligt.

Gradient och den nyligen bortgånge Jorma Salmi har i mer än trettio år stått för innovationer, nytänk och mycket gedigen kunskap om högtalare och högtalarbygge. Utöver det har det under lång också pågått samarbete med Helsingfors tekniska universitet. Idag driver sonen Atte, som under senare år varit företagets VD, företaget vidare.

Gradient 1.4
gradient 14 2 1

Produkterna har under åren köpts av audiofiler och musiker och de flesta som har Gradient nyter sällan till annat. De har någonting…

Kunskap och tradition är Gradients filosofi. Utveckling och produktion görs i Finland. Element är specialprodukter från SEAS.

Audio Concept kommer att representera Gradient i Sverige, och den första (deras senaste) Gradient 1.4 finns redan på plats för provlyssning. Vi rekommenderar på det varmaste att du testar dem. Detta är en utomordentligt fin konstruktion, spelar med all elektronik och är enkla att få till i rummet.

Välkommen!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!