En makalös anläggning för musik och film

Detta är ett riktigt roligt och synnerligen trevligt projekt som genomförts under början av 2019. Ägaren har många järn i elden och bland hans stora intressen är musik och film.

Anläggningen började ta form som en musikanläggning men under resans gång stod det klart att istället för en större TV på väggen vore en projektor i den högre divisionen smartare, och rummet blev då både musik och biorum.

Sedan länge har bioupplevelser i hemmamiljö upplevts i huvudsak via riktigt bra tvåkanalsanläggninger heller än mindre bioanläggningar. Hursomhelst är detta en anläggning med fokus på musiken, och med referenserna MBL och Apurna blir det sanslöst bra.

Här är det Apurnas monoblock som använts. De har lackats i exakt samt nyans som högtalarna, är riktigt läckra, men där många skulle placerat dem som två smycken mitt mellan högtalarna behövde de i just detta rum stå i ena hörnet. Faktiskt ovanpå en Torus Power AVR 16 som är ett oslagbart fundament i både fysisk och elektrisk mening. Ett av Stockholms snyggaste och mest välspelande hörn…..

Som sagt kom biodelen in under resans gång och det som anses vara den bästa 4K projektorn idag är SIM2, Nero 4S. En riktig bjässe på dryga 30 kilo, ca 50×60 cm, till vilken vi gjorde ett specialfäste för vägg/hylla montering. Sedan en Projecta Full Frame duk på 280 x175 cm. Bilden är bio-stor.

Bildkvaliteten är något alldeles extra och går ens att försöka jämföra med standard 4K. Detta är riktigt, riktigt coolt!

För musiken föll valet på MBL 101 E MK II , vår egen referens, och för kunden ett solklart val några sekunder efter att han hade hört den. Det var kärlek direkt. Samma sak med elektroniken. Apurna är Franska stjärnskottet som med sina monosteg ger ett enastående resultat. Här finns allt du kan önska dig i en musikupplevelse.

Källa för musiken är Auralic Vega G2, vilken är den klarast ljusande stjärnan på streaminghimlen. Apurna monoblocken har förstegs-kort så den balanserade signalen från Vegan matas direkt in i dem. En enkel fjärr är allt som behövs för styrning.

Källa för bio/tv delen är flera, Comhem, 4K Dator för Gaming, Apple TV 4K, Bluray 4K/UHD. För att ansluta dessa kör vi via en 4K 60 4:4:4 växel och sedan HDMI över CAT med samma standard. Ljudet tas ut i växeln.

All kablage är från Wireworld. Som lite grädde på moset finns det även med två små subbar från Sonance som är där för att mullra lite extra bioeffekter. Inte för att de absolut behövs men grannarna gillar dem…..

Allt som allt en helt makalöst system för både musik och bio, och vi är mer än 100% säkra på att det kommer att avnjutas musik och film där under många av dygnets timmar, året om.

Stort grattis till en unikt bra anläggning!

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.