Det första och enda Tesla optimerade ljudsystemet – från Light Harmonic

Varför behöver elbilar ett anpassat ljudsystem?

Utöka bilens räckvidd. Viktigt för din körglädje är att bilens batteritid och räckvidd är maximal. Vårt ljudsystem bygger på extremt effektiva klass-D förstärkare, vilket bidrar till mindre strömförbrukning.

Den digitala förstärkartekniken är mycket energi effektiv, och använder ca 50% mindre energi, och ”kastar bort” 91% mindre. När du drar på volymen till 11, levererar systemet fyra gånger mer kraft än Model S’ förinstallerade. Våra högtalare passar perfekt i din Tesla, men byggs med kolfiber och erbjuder absolut högsta kvalitet, specialkonstruerade för elbilar.

Med vår mycket höga SNR (signal to noise ratio), i en tyst elbil, kommer du att höra mer av musiken. Tydlighet i innehåll och detaljer framträder för all din musik.

Professionell installation rekommenderas

Vårt Tesla Premium audiosystem är designad så att man kan göra detta själv. Det kräver dock tålamod, verktyg  och viss färdighet. Egen installation sker på eget ansvar. Vi rekommenderar därför alltid att du anlitar vår installationsservice i Stockholm. Lämnar du bilen på morgonen kan du hämta den på eftermiddagen. Alternativt kan vi utföra arbetet på plats, där bilen finns. Kontakta oss via mail eller telefon för att boka tid.

Ljudupplevelser i highendklass

Du kör världens bästa elektriska bil. Då bör du även ha världens bästa bilstereo. Målet är att få fram samma autentiska, rika musikupplevelse som spelades in, och återskapa den i din bil. För att uppnå detta har vi utvecklat ny teknologi, som t.ex vår Da Vinci DAC – som kan återge de allra finaste detaljer som annars går förlorad i de flesta audio system. I vårt Premium Audio system för Model S använder vi denna teknologi för korrektheten, för intensiteten, för basen och för känslan av att vara omsluten av musiken, närmare originalupplevelsen än någonsin tidigare.

Seriös bas – äntligen

Model S’ fabriksinstallerade subwoofers lämnar en del att önska. Vår egen teknologi, som är specifikt utvecklat för Tesla Model S, använder 4 stycken förstärkare som vardera levererar 1000W peak till 8″ elementet som passar perfekt och monteras i Teslans sub-box. Du kommer att älska detaljerna i den nya subben, t.ex från en basgitar eller trycket du känner från en trumma.

Lätta effektiva högtalare

Centralt i våra högtalare är ultra effektiva koppar spolar för supersnabb respons. Våra högtalare är extremt snabba. Ludicrous! Anledningen är de hand lindade spolarna med 99.9999% rent koppar, som samarbetar perfekt med vår lätta och kraftfulla magneter. Resultatet är perfekt timing, och avsevärt mycket bättre detaljåtergivning än vad du kan förvänta dig av även det mest kostsamma billjud systemet.

Utvecklat specifikt för Tesla Model S & X

High-end bilar som Model S skall inte använda standard audio-komponenter. Vi har skräddarsytt det perfekta ljudsystemet för Model S, och spenderat över ett år enbart med tester, mätningar och finetuning av ljudsystemets alla aspekter. Från den minsta transistor till den största högtalar-spolen. Allt är specialbyggt för att perfekt passa din unika bil. Resultatet är den allra bästa ljudupplevelsen du kan få i en Tesla.

Kraftfull digital förstärkning

Intuitiv Klass D förstärkning med Smart Power Management drar mindre energi samtidigt som den ger 400% mer kraft när du behöver det.

Tesla’s fabriksmonterade kraft-slösande Klass A/B använder fyra förstärkarmoduler. Vår effektiva och kraftfulla Klass D förstärkare använder åtta, och drar samtidig mindre energi. Denna innovativa design erbjuder en som plattform i basen och ett levande och tilltalande mellanregister. Diskanten är kristallklar och en perfekt balans till övriga register.

Din stereo skall inte dra ström från batteriet när du inte lyssnar till den. Därför släcks vår förstärkare när den inte används och slås på automatiskt när du lyssnar. Detta gör den blixtsnabbt, inom 1/200 000 dels sekund.

En omslutande upplevelse

Få har upplevt en riktig omslutande musikupplevelse, annat än i konsertsalen. Vår förstärkarteknologi förbättrar den harmoniska distorsionen tio gånger över originalprestanda, och sänker brusgolvet under vår förmåga att mäta. Långt under var det mänskliga örat kan uppfatta. Dessa förbättringar ger dig känslan av en tredimensionell musikupplevelse som ansluter dig från alla håll.

Välj fossil-fritt och spar pengar

När du tar ett personligt miljö-initiativ för att minska ditt co2 avtryck, och välja miljöenligt ger det dig en god känsla. När det sammanfaller med besparingar blir resultatet ännu bättre, och en ännu bättre känsla. Vårt system ger dig oslagbart ljud, är mycket mer effektivas och kostar dig mindre att använda.

Gå med i diskussionen

Gå med i diskussionen, ge oss din feedback och hjälp oss att göra ljudsystemet ännu bättre. Och respons från marknaden är vad hela Light Harmonics bygger sin affärsmodell på. Genom att involvera communities på nätet – i design och utveckling möter man kundens behov långt bättre en andra företag.

Här är en länk till diskussionsgruppen på det amerikanska Teslaforumet angående ljudsystemet. Det svenska Tesla forumet hittar du här. I takt med att Teslaägare också i Sverige uppgraderar till Light Harmonics Premium Audio System – kommer det säkert igång formtrådar också där.

Om Light Harmonic

LH drivs av passionerade audiofiler med stort intresse för high-end audio och för att vara i framkant vad gäller den tekniska utveckligen. Något som de också fått bevis på genom många utmärkelser. Fokus är på digitala produkter, och fabriken ligger i Roseville, Kalifornien.

Faktiskt var LH företaget som först gick från 24/192 till 32/384 vilket enligt dem är nödvändigt för att kunna få digital återgivning i paritet med analog. Som de själv beskriver det, blev de förlöjligade de första åren. De släpade med sig deras 35 kg tunga Da Vinci DAC till alla världens high-end shower. Inte helt poppis hos flygbolagen. Däremot gjorde deras kiropraktor det. Efter att folk hade lyssnat till deras DAC var alla övertygade om att LH hade haft rätt.

LH har skrivits om i alla större audio tidningar runt om i världen. utöver det även tidningar som Forbes, Tha Wall Street Journal, The Entrepeneur osv. Dock har de enligt egen utsago inte låtit alla positiva omnämnanden stigit dem till huvudet, men fortsatt framåt för att ta fram, precis som för Tesla Model S, grymma produkter.

Leave a Reply

Brands
ALL
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 123
Aedle (1)
AKG (3)
Anthem (17)
Apple (2)
Arcam (1)
ASR (8)
Atohm (4)
Auralic (13)
Auro (3)
Avalon (4)
BACCH (3)
Belles (1)
Boulder (20)
Bremen (1)
Bryston (29)
Bulow (1)
Canton (15)
Chord (3)
Combak (5)
Crayon (3)
CYP (7)
Cyrus (22)
Dali (1)
DCS (8)
DEQX (5)
Dirac (1)
Duevel (2)
EMT (4)
Ergo (3)
Fatboy (3)
Fidata (2)
Focal (36)
Genelec (11)
Grimm (2)
HCP (1)
Hegel (1)
Innuos (4)
Isotek (15)
JBL (12)
Kimber (1)
Ktema (4)
Luxman (2)
Marten (3)
MBL (24)
Melco (4)
Moon (1)
Mutec (5)
Mytek (6)
Nagra (16)
Neat (2)
NuPrime (11)
Onkyo (1)
Opalum (3)
Oppo (5)
Ortofon (43)
Piega (13)
PMC (1)
Prâna (1)
ProAc (12)
Quad (12)
RAL (1)
Reimyo (4)
Revel (2)
Ruark (5)
SIM2 (8)
Sonab (8)
Sonance (60)
Sorane (2)
STAX (14)
Studer (1)
Sugden (13)
Supra (1)
T+A (45)
TACET (1)
Tannoy (13)
Teac (16)
TechDAS (11)
Thales (6)
Thorens (13)
Used (116)
Valvet (11)
Vifa (3)
Weiss (9)
Wilson (14)
WLM (1)
Yamaha (8)

Welcome Pop Up